Nieuws

Doorlekken van de luier

Je haalt je kindje uit bed en wanneer je hem vasthoudt voel je de nattigheid al. Oeps! Niets is vervelender dan al het beddengoed weer verschonen en je kleintje weer helemaal schoonboenen. Hoe kan het nou dat de inhoud langs de luier lekt?

Luier en romper maat

Een van de eerste dingen die je kan checken is de grootte van de luier. Sluit deze nog wel goed aan of kan een maatje groter geen kwaad. Een grotere luier kan ook meer vocht opvangen. Waar we ook niet snel aan denken is de maat van de romper. Als de romper te strak zit zorgt dit voor meer druk op de luier waardoor deze dus kan gaan lekken. 

Hele dunne ontlasting

Dat baby ontlasting dun is, is een welgenoemd gegeven maar wanneer je baby een dreumes geworden is en er tanden doorkomen, kan dit zorgen voor de zogenoemde ‘spuit luiers’. Een hele dunne en zure substantie. Vaak zorgt dit ook voor rode of kapotte billen. Wat goed kan helpen tegen het lekken is dan talkpoeder. Dit absorbeert het vocht en gaat het lekken dus tegen. Smeer Sudo crème op de billen van je kind tegen de roodheid en strooi hier de talkpoeder overheen.  Ook voor de normale baby poep een goede life hack. 

Randje van de luier

Een goede tip: vouw het buitenste randje van de luier naar binnen. Vast en zeker ook een tip die je ooit van de kraamverzorgster hebt gehad. Iets wat je in het begin altijd checkt maar naarmate je kindje groter wordt is het verschonen een automatisch iets geworden. Even weer een reminder dus. 

Bij de boys onder ons

In het midden van de luier zitten de meeste korrels die de ontlasting absorberen. Wanneer het geslachtsdeel naar boven wijst komt alle plas boven in de luier terecht waardoor deze dus snel gaat lekken. Zorg er dus altijd voor dat het geslachtsdeel naar beneden wijst. 

Opschudden en tijdstip van verschonen

Er zitten korreltjes in de luier die het vocht opnemen. Door de luier even op te schudden verspreiden de korreltjes zich beter en zal die dus het vocht overal moeten opnemen. Het is ook slim om je kleintje vlak voor het slapen gaan te verschonen. Zo voorkom je dat ze gaan slapen met de luier al voor een kwart vol bijvoorbeeld. 

Ander merk luier

Ieder kind is uniek. Misschien past de pasvorm van het ene merk minder goed bij je kindje als het ander merk. Het uitproberen waard!

Misschien ook interessant...